top of page
banner zwart wit zelf
asado4
asado

Asado

Asado is de typisch Argentijnse barbecue. Een cultureel begrip!

Er zijn 2 cruciale elementen: het vlees en het samenzijn.

 

Er zijn twee varianten asado.

Al la cruz betekent dat een metalen kruisconstructie wordt gebruikt om het vlees traag te laten garen rondom een vuur van houtblokken. De specialiteit begint reeds bij de unieke versnijding van het vlees.

A la parilla betekent dat het vlees wordt gegrild op een rooster boven een vuur van houtskool. De verschillende bereidingswijzen geven een eigen smaak aan het vlees. Er kan zowel met runds-, varkens, als lamsvlees & kip worden gewerkt.

Samen zijn

Elk onderdeel van het vlees heeft zijn eigen bereidingstijd. Een asado is dan ook, de gelegenheid, om bij te praten met familie, plezier te maken met vrienden, herinneringen te maken voor later. Binnen een ongedwongen sfeer wordt er genoten van de eerste gerechten: zelfgemaakte chorizos, morcillas, empanadas, … Later volgen de steaks en ribstuk vergezeld van verrassende salades en brood. Ook vegetarische gerechten en desserts zijn mogelijk!

 

Beleving

Elke asado is anders en krijgt vorm vanuit onze ontmoeting. Ik kom bij u langs, bij voorkeur op de locatie, en samen schrijven we het verhaal voor uw asado-beleving. Voor mezelf is dit genieten, mijn creatieve geest de vrije loop laten binnen wat zich aandient. Veelal ontstaat er een wederzijds inspireren en leidt dit tot een authentiek samenzijn en een pure smaakbeleving.


Hopelijk start op dat moment ook bij jullie de beleving!

 

is naast kok, créateur:

Gaston ...

‘Ik laat me graag inspireren door de omgeving waarin ik vertoef, door reizen en bijhorende smaken, door de mensen die me omringen en door de voorhanden zijnde ingrediënten. Onder alle omstandigheden streef ik naar een unieke culinaire beleving.
Als Argentijn ben ik erg trots op mijn cultuur. Asados zijn mijn manier om daar een stukje van te delen binnen een familiaal karakter.’

Welke de gelegenheid ook is, een huwelijk, verjaardag, geboorte- of personeelsfeest, het wordt memorabel.

bottom of page